2017. 06. 28. szerda
Irén, Levente
: 310 Ft   : 273 Ft Benzin: 330 Ft/l   Dízel: 336 Ft/l   Írjon nekünk TUDOMÁNY

Idén is Kecskemét ad otthont az Öttusa Világkupának

Helyszín: Messzi István Sportcsarnok
Dátum: 2017. május 04., csütörtök 00:00

Kecskemét ideális helyszín, az Önkormányzat és a Hírös Sport Kft. kiváló partner, amit bizonyít, hogy negyedik alkalommal rendezzük itt az öttusa világkupát – mondta Vörös Zsuzsanna, a Magyar Öttusa Szövetség (MÖSZ) általános alelnöke hétfőn a Kecskeméti Fürdőben tartott sajtótájékoztatón, ahol bejelentette, hogy 27 ország 148 versenyzője, közöttük 3 olimpiai bajnok vesz részt a május 4-e és 8-a között sorra kerülő Öttusa Világkupán.

Szeberényi Gyula Tamás, Kecskemét alpolgármestere fontosnak nevezte, hogy az önkormányzat évek óta tudatos sportfejlesztéseket valósít meg, amelyeknek meg is van az eredménye. Utalt a jelenlegi fejlesztésekre, az atlétikai stadion és a régi uszoda kosárlabda csarnokká történő átépítésére, valamint az elmúlt évek beruházásaira, amelyeknek köszönhetően Kecskemét olyan infrastruktúrával rendelkezik, hogy az öttusa világkupa rangos eseményét is meg tudja rendezni.

Szenes Márton, a Hirös Sport Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója kiemelte, hogy olyan emberekkel rendezik együtt a versenyt, akik már sikereket szereztek Magyarországnak.
Az asztalnál ülő Vörös Zsuzsanna és Martinek János is olimpiai bajnok volt – fűzte hozzá. Bejelentette, hogy idén először ingyenesen látogathatják az érdeklődők a versenyeket, ahol a világ élvonalába tartozó, kiváló sportolók, nagyszerű küzdelmét láthatják. Hangsúlyozta, hogy a versenyzőknek és a szervezőknek is komoly erőfeszítést jelent a világkupa. Szavai szerint, „már van rutinunk, de soha nem lehet megspórolni a sok munkát”.
Örömét fejezte ki, hogy az eddigi versenyek alkalmával sikerült bizonyítani, hogy Kecskeméten érdemes ilyen nagyszabású világversenyt rendezni.

Kármán Sándor versenyigazgató is megköszönte Kecskemét városának és a Hirös Sport Kft.-nek, hogy ismét itt rendezheti a MÖSZ a világkupát. Emlékeztetett arra, hogy a versenyek helyszínei negyedik éve változatlanok: az úszásnak a város modern fürdőkomplexuma, a vívásnak a Messzi István Sportcsarnok, a lovaglásnak és a kombinációs számnak a Benkó Zoltán Szabadidőközpont ad otthont.
Kiemelte, hogy népes mezőny alakult ki, amelyen három olimpiai bajnok is elindul. Az előzetes nevezés alapján a férfiak mezőnyében ott lesz a cseh David Svoboda, 2012 és az orosz Alekszandr Leszun, 2016 olimpiai bajnoka, míg a nőknél a litván Laura Asadauskaite, 2012 ötkarikás aranyérmese. A férfi világranglista első 50 helyezettje közül 27, míg a nőknél 21 vesz részt a viadalon. A versenyen az aktuális női világbajnok, Kovács Sarolta is indul.

Martinek János, a férfi válogatott szövetségi kapitánya hangsúlyozta: a legmagasabban jegyzett magyar versenyzők mindegyike, azaz a 2009-ben egyéniben világbajnok, Londonban olimpiai bronzérmes Marosi Ádám, valamint Demeter Bence és Kasza Róbert is rajthoz áll Kecskeméten.
A férfi válogatott szövetségi kapitánya a Kecskeméti Lapoknak elmondta: a MÖSZ megújult vezetése ezen a versenyen mutatkozik be itthon.
Ez lesz az első hazai világversenyünk, ez egy olyan mérce lehet, amely alapján megítélnek minket – tette hozzá.

A MÖSZ ebben az évben megváltoztatta a felépítését. Korábban egy szövetségi kapitány volt. Az új struktúrában Martinak János lett a férfi válogatott szövetségi kapitánya, míg a női válogatott szövetségi kapitánya Kállai Ákos.

A vk-sorozat februárban, Los Angelesben kezdődött, ahol Demeter Bence győzött. Márciusban Kairóban találkozott a nemzetközi mezőny, az egyiptomi versenyen Kovács Sarolta lett ötödik, a Fröchlich Tamás, Alekszejev Tamara kettős pedig bronzérmet nyert vegyes párosban. A kecskeméti fordulót követően a sorozat negyedik viadalát a lengyelországi Drzonkówban rendezik, míg a vk-döntőt június végén a litvániai Druskininkaiban.

Képgaléria megtekintése (12 db kép)

Ha tetszett a cikk, kövesse
a Hírös-Sportot a Facebookon!

Még több friss hír

2017-06-23 13:49:00
Bár a kézilabda táborszezon felénél járunk, elmondható, hogy nagyon sikeres és a résztvevő gyermekek nagyon jól érezték magukat.