2017. 06. 22. csütörtök
Paulina
: 309 Ft   : 277 Ft Benzin: 330 Ft/l   Dízel: 336 Ft/l   Írjon nekünk TUDOMÁNY

Defibrillátort kaptak a vízilabdázók

2016-09-08 15:54:31

Két defibrillátort adtak át a Kecskeméti Sportiskola (KESI) Vízilabda Szakosztálya részére a Kecskeméti Fürdőben szeptember 8-án.

A készülékeket - amelyeket a sportolókat szállító buszokon helyeznek el - a Hírös Sport Nonprofit Kft. vásárolta a sporttámogatási rendszer segítségével.

Szeberényi Gyula Tamás, Kecskemét alpolgármestere a sajtótájékoztatón kiemelte, reméli, hogy soha sem kell a készülékeket használni. Hozzátette, a két defibrillátor egyfajta nyugalmat ad, hiszen közel van a segítség és nagyobb biztonságban sportolhatnak a kecskeméti gyerekek és felnőttek.

Szenes Márton, a Hírös Sport Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója hangsúlyozta: a biztonság a mindennapi életben olyan dolog, amire egyre többet kell költeni. Emlékeztetett arra is, hogy ezeket a drága eszközöket nem tudná a gazdasági társaság megvásárolni, ha nem létezne a sporttámogatási rendszer.

Varga Erika, a Defibrillátor Plusz Kft. vezető oktatója a készülékek átadásán utalt arra, hogy az elmúlt hónapokban több olyan sajnálatos eset történt, ahol a sportolót nem tudták újraéleszteni, vagy nem volt defibrillátor a helyszínen. Elmondta, több mint 4000 tanítványuk van, akik közül többen már sikeresen alkalmazták a műszert újraélesztés során.
A készülékek működésével kapcsolatban hangsúlyozta, sokan nem tudják, a defibrillátorok nagy része alkalmas arra, hogy EKG analízist készítsen.

Merész András, a KESI vízilabda szakosztályának vezetőedzője is bízik abban, hogy soha nem lesz szükség a készülék alkalmazására, de azt mindenképpen hasznosnak véli megtanulni annak használatát.

A sajtótájékoztatót oktatás követte a vízilabda szakosztály edzői részére, ahol a résztvevők elsajátíthatták a készülék alkalmazását és az életmentés szabályait.

Képgaléria megtekintése (12 db kép)

Ha tetszett a cikk, kövesse
a Hírös-Sportot a Facebookon!

Még több friss hír

2017-06-16 08:04:55
Június 15-én, csütörtök délelőtt zártkörű rendezvény keretein belül csak a kadásoknak nyitotta ki a Kecskeméti Élményfürdő és Csúszdapark a kapuit. A diákok könnyed szórakozással, játékos versenyzéssel búcsúztak a tanévtől.