2017. 09. 23. szombat
Tekla
: 310 Ft   : 258 Ft Benzin: 330 Ft/l   Dízel: 336 Ft/l   Írjon nekünk TUDOMÁNY

Polónyi Nóra nyerte az országos asztalitenisz diákolimpiát

2017. 02. 20., 10:22

2017. február 17–19. között zajlott az országos asztalitenisz amatőr diákolimpia döntője Karcagon, a városi sportcsarnokban.

Az asztalitenisz Országos döntőjére Polónyi Nórának sikerült a Bács-Kiskun Megyei döntő megnyerésével kvalifikálnia magát.

Polónyi Nóra 2007-ben született Kecskeméten, jelenleg a Béketéri Általános Iskola 3. osztályos tanulója. A szakosztály 1. osztályos projektjének köszönhetően kezdett el asztaliteniszezni. Az iskolai edzések mellett a Spartacus edzéseit is elkezdte látogatni. Szorgalmának és tehetségének köszönhetően már hamar megmutatta jeleit annak, hogy érdemes kicsit több energiát fektetnie az asztaliteniszbe. Nyúl Zsolt edzővel sokat dolgozva, az idei tanévben a diákolimpia döntőbe jutás volt a cél. A Megyei megnyerése és a mezőny feltérképezése után reálisan a dobogót tűztük ki célként az Országos versenyen. Az Országoson a csoportküzdelmek során magabiztosan játszva került az egyenes kieséses szakaszba, majd 1 szett elvesztése mellett sikerült megnyernie a bajnokságot.

Képgaléria megtekintése (5 db kép)

Fodor Miklós vezetőedző: nagy öröm ez ismét a szakosztály életében. Nóri egy rendkívüli kislány, szorgalmas, jó tanuló, fegyelmezett és az asztalitenisz utáni érdeklődése 9 éves létére kiemelkedő. Nem olyan régen ugyanebben a korosztályba Szabó Petrának sikerült Országos Bajnoki címet szerezni.


A versenyről:

Mit is jelent az amatőr: Igazolt versenyzők nem vehetnek részt a versenyen. Az egyéni versenyszámban az 1-2. korcsoportban azok az igazolt kicsik indulhattak, akiknek nem volt 5 ranglista pontnál többje a MOATSZ szeptemberi ranglistáin.

 

Ha tetszett a cikk, kövesse
a Hírös-Sportot a Facebookon!

Még több friss hír

2017-09-18 14:51:39
Októberben az alábbi mérkőzésekre várjuk a szurkolókat és a sport iránt érdeklődőket a Messzi István Sportcsarnokban: