2017. 10. 22.
Előd
: 308 Ft   : 261 Ft Benzin: 330 Ft/l   Dízel: 336 Ft/l   Írjon nekünk TUDOMÁNY
Helyszín:
Dátum: 2016. augusztus 12., péntek 20:00

2016. augusztus 12-én, pénteken második alkalommal került megrendezésre a Benkó Zoltán Szabadidőközpontban a Hullócsillagok Éjszakája.

Lehoztuk a csillagokat! 2016. augusztus 12-én, pénteken a második alkalommal megrendezésre került Hullócsillagok Éjszakáján a Perseidák meteorraj érkezésének köszönhetően ismét rendkívül látványos csillaghullásnak lehettek szemtanúi a Benkó Zoltán Szabadidőközpontba kilátogatók. Az este során a Kecskeméti Planetárium munkatársai és a Puli Space Csapata érdekes előadásokkal szórakoztatta a jelenlévőket, a Magyar Csillagászati Egyesület Kiskun Csoportja pedig a hullócsillagok megtekintésében volt a kilátogatók segítségére.

Kapunyitás: 19:00

Kapuzárás: 01:00

Programok a Domb lábánál:

20:00 Hogyan jut a Puli a Holdra? – Játékos interaktív előadás kicsiknek és nagyoknak az űrutazás alapjairól. Megtudhatjuk, hogyan mozognak az űreszközök és a bolygók, miért van súlytalanság az űrhajóban, és még egy rakétakilövést is végrehajtunk!
Előadó: Szűcs László, a Kecskeméti Planetárium munkatársa, és a Puli Space Csapat tagja

20:30 Bemutatkozik a Puli - A Puli Space Csapat bemutatója, amely során a Holdra készülő űrjármű (rover) földi prototípusával is meg lehet ismerkedni testközelből.
Immáron 6 éve vesz részt egy magyar nemzetiségű csapat is a világ legnagyobb technológiai versenyén, a 30 millió dolláros összdíjazású Google Lunar XPIZE-on. E versenyben a résztvevő csapatoknak "lehetetlen küldetésként" egy olyan űreszközt kell saját erőből megépíteniük és eljuttatniuk a Holdra, amely ott legalább 500 métert megtesz, és nagyfelbontású képeket és videókat küld vissza a Földre. A 29 nevezőből már csak 16 állja a sarat - köztük a magyar Puli Space Technologies Csapata! Gyere el, ismerkedj meg velük, próbáld ki, hogyan lehet irányítani a Pulit!
Előadó: Dr Pacher Tibor fizikus, a Puli Csapat alapítója és vezetője

20:00 – 22:00 Meteorit kiállításBalogh Gábor meteoritkutató egyedülálló meteorit kiállítása. Itt többek között találhattok követ a Holdról, sőt a Marsról is!

Programok a Dombon:

22:00 – 00:30 Hullócsillagnézés és távcsöves bemutató a Dombon lézeres csillagkép ismertető kíséretében – Gyönyörködjünk a város éjszakai fényeiben, csodáljuk meg a Holdat, a Szaturnusz gyűrűjét, a Marsot és sok más érdekességet! (CSAK DERÜLT IDŐBEN!)
Aki tud, hozzon pokrócot, vagy akár saját távcsövet, önkénteseink segítenek megtanítani a távcső helyes használatát.
Bemutató: MCSE Kiskun Csoport

Belépőjegyek:

4 év alatt ingyenes
4-14 év között 100 Ft
14 év felett 200 Ft

Ha tetszett a cikk, kövesse
a Hírös-Sportot a Facebookon!
Ha lemaradt volna erről:

Még több friss hír