2018. 03. 23. péntek
Emőke
: 313 Ft   : 254 Ft Benzin: 330 Ft/l   Dízel: 336 Ft/l   Írjon nekünk TUDOMÁNY

A Hírös Sport Kft. tizenöt családnak juttatott tűzifát karácsonyra

2017. 12. 07., 13:09

A Hírös Sport Nonprofit Kft. felajánlásából tizenöt család kapott tűzifát, amelyet csütörtökön szállítottak el a Benkó Zoltán Szabadidőközpontból. A Városi Szociális Közalapítvány választotta ki a rászoruló családokat, az elszállításáról a családok gondoskodtak.

Szenes Márton, a Hírös Sport Nonprofit Kft. ügyvezetője az átadáson elmondta, hogy a Szabadidőközpont kivágásra kijelölt fáit ajánlották fel jótékonysági célra. A fákat tervezett, a Kiskunsági Nemzeti Park szakmai felügyeletével kidolgozott, folyamatos karbantartás keretében vágják ki. Ebben az évben mintegy 30 köbméter fát vágtak ki eddig, amelyből családonként 2 köbmétert lehetett elvinni.

Horváth Attiláné, a Városi Szociális Közalapítvány elnöke elmondta, hogy szervezetük ebben az évben 16,5 millió forint összegben vásárolt eddig tűzifát, amelyhez hozzáadódik a Hírös Sport Kft. felajánlásából kapott mennyiség. Nehézséget jelentett, hogy nem volt a Tüzép telepeken elegendő fa, valamint ebben az évben mázsánként 4-500 forinttal megdrágult. Azért tartja fontosnak a felajánlást, mert az Alapítvány így több pénzt tud egyéb szociális célra fordítani.

A Szabadidőközpont felajánlásából azok a családok kaptak tűzifát, akik az szállításról és a fa feldarabolásáról gondoskodni tudtak.
Az Alapítvány elnökének tájékoztatása szerint, Kecskemét Önkormányzatának anyagi támogatásán kívül a Mercedes-Benz kecskeméti gyára járult hozzá a faosztás költségeihez.

Képgaléria megtekintése (9 db kép)

Ha tetszett a cikk, kövesse
a Hírös-Sportot a Facebookon!

Még több friss hír

2018-03-22 15:38:55
Április 15-én, vasárnap CSALÁDI NAPRA várjuk kedves Vendégeinket a Kecskeméti Fürdőbe. 14-18 óra között nem csak ingyenes programokon lehet részt venni, de egész nap kedvezményes áron kaphatók a családi belépők!