2018. 02. 18.
Bernadett
: 311 Ft   : 248 Ft Benzin: 330 Ft/l   Dízel: 336 Ft/l   Írjon nekünk TUDOMÁNY
Helyszín: Benkó Zoltán Szabadidőközpont
Dátum: 2017. szeptember 14., csütörtök 07:30

A Bács-Kiskun Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság, az Országos Katasztrófavédelmi Sportegyesület, valamint a Bács-Kiskun Megyei Tűzoltó Sport Club által közösen szervezett III. „PUMP&RUN” Országos Bajnokságnak a Benkó Zoltán Szabadidőközpont* ad otthont Kecskeméten, szeptember 14-én.

A verseny komoly fizikai és pszichikai erőpróbát jelent, alkalmas a teljesítőképesség határainak megismerésére. A verseny maximum ismétlésszámra törekvő fekvenyomásból (PUMP), majd teljes védőfelszerelésben egy gyorsan emelkedő dombra való felfutásból (RUN) áll.

A futó versenyszámot a versenyzők a Szabadidőközpont adta lehetőségeket kihasználva, egy hétszáz méteres pályán teljesítik. Egy 350 méteres sík és egy 350 méteres emelkedő szakaszt küzdenek le teljes tűzoltó védőfelszerelésben, 50 méter szintkülönbség után jutnak fel a Vízmű-domb tetejére, a „csúcsra”.

A tűzoltó erőpróbák jól szolgálják a tűzoltó közösségre jellemző jó kollegiális kapcsolatok erősítését és a mindennapok terheléseire való sikeres felkészülést is!

A versenyre az ország számos területéről érkeznek tűzoltó versenyzők: nők, férfiak több korosztályban.

A Kecskeméti Vízmű-domb vagy más néven a Benkó-domb, Széchenyi-város elnevezésű városrészében található, egy olyan mesterséges kiemelkedés, amelyet a mellette lévő csónakázó tó kotrásakor kitermelt földből emeltek 1976 és 1986 között. Helyi jelentőségű, védett természeti területnek minősül. A csaknem 49 méter magas kiemelkedés, eléri a 160 méteres tengerszint feletti magasságot, ezzel a térség legmagasabb pontjának számít.

Minden versenyzőt és érdeklődőt szeretettel várunk!

(bacs.katasztrofavedelem.hu)

Ha tetszett a cikk, kövesse
a Hírös-Sportot a Facebookon!

Még több friss hír