2017. 10. 19. csütörtök
Nándor
: 308 Ft   : 262 Ft Benzin: 330 Ft/l   Dízel: 336 Ft/l   Írjon nekünk TUDOMÁNY

Téli séta a Szabadidőközpontban a Nemzeti Park vezetésével

Helyszín:
Dátum: 2017. február 22., szerda 08:07

A Hírös Sport Nonprofit Kft. idén új programsorozatot indít útjára Évszakos séták néven, amelynek első programja a Téli séta lesz február 25-én, szombaton 14 órától. Az ismeretterjesztő sétákat a Kiskunsági Nemzeti Park szakmunkatársai vezetik.

Gilly Zsolt, A Kiskunsági Nemzeti Park oktatási osztályvezetője hangsúlyozta, munkatársaival fontosnak tartják, hogy a megyeszékhely természetes és természethez közeli területei, többek között a Benkó Zoltán Szabadidőközpont, egyre ismertebbek legyenek. Egyértelmű volt számukra, hogy a Hírös Sport Nonprofit Kft. megkeresésére segítő kezet nyújtanak, és közösen szervezik meg a hétvégi Téli sétát. Cél, hogy ismerjék meg az emberek a Szabadidőközpont kapcsán, milyen jelentősége van egy alföldi városban, egy viszonylag nagy területű összefüggő zöldfelületnek, ahol nagy kiterjedésű vízfelület is van. Ezek fontos szerepet játszanak, mivel párásítják a levegőt és az oxigéntermelésben is szerepet játszanak. Emellett segítik az aktív kikapcsolódást és pihenést.

Az osztályvezető emlékeztetett arra, hogy a Kiskunsági Nemzeti Park hosszú ideje törődik és foglalkozik a helyi védett jelentőségű természetvédelmi területekkel. A kecskeméti Szabadidőközpont parkjának védetté nyilvánításában kollégái az elmúlt években közreműködtek, emellett ajánlásokat is tettek egy olyan kezelési tervre, amely a terület fenntartásáról szól.

A Nemzeti Park osztályvezetője hozzátette: február vége a késő tél, vagy éppen a tavasz időszaka. „Valószínű, hogy a hétvégén már a korai virágzó fák és cserjék rügyeit meg fogjuk tudni figyelni, amely tulajdonképpen a természet ébredését jelenti. A fák és cserjék nemcsak mint élőlények kezdenek éledezni, hanem a hozzájuk kötődő állatvilág, elsősorban a madarak is megkezdik a tavaszi életüket. A cinegék, feketerigók már párokat választanak, kifigyelik maguknak a fészkelőhelyeket, és ezeket kezdik elfoglalni. A lassan elolvadó tó jegén elképzelhető, hogy különböző vízimadár fajok, például tőkésrécék is megjelennek.”

Ha tetszett a cikk, kövesse
a Hírös-Sportot a Facebookon!

Még több friss hír

2017-10-16 09:33:29
A Himnusz hangjai és Bogasov István megnyitó szavai után megkezdődhetett az immáron hagyományos, de ebben a két korosztályban úttörőnek számító Zsoldos Zsolt, volt válogatottról elnevezett judo emlékverseny.