2017. 10. 19. csütörtök
Nándor
: 308 Ft   : 262 Ft Benzin: 330 Ft/l   Dízel: 336 Ft/l   Írjon nekünk TUDOMÁNY

Várakozáson felül sikerült a JAZZFŐVÁROS fesztivál

2016. 08. 08., 14:29

2016. augusztus 8-án, hétfő hajnalban egy fergeteges örömzenéléssel zárult a négy napig tartó jazz őrület a Benkó Zoltán Szabadidőközpontban. Ittzés Tamás fesztiváligazgatóval a hiros.hu beszélgetett.

– Az volt a legfőbb reményem, hogy mindenki jól érezze magát, és hogy legalább annyian legyenek, hogy az jól mutasson egy ilyen óriási helyszínen. Ezt bőven túlszárnyalta a valóság –  mondta Ittzés Tamás fesztiváligazgató a rendezvény után.

Programok közül bőven volt választék, hisz egy nap összesen 25 órányi zene szólt az öt színpadon. A sátrakban este szinte mindig teltház volt, az éjszakai-hajnali örömzenélések alkalmával pedig szinte szétszedték a sátrat.

- Az ország különböző részeiről érkező táncosok imádták a fesztivált, hisz minden színpadon volt táncparkett. Ők pedig ki is használták a lehetőséget, fokozva a buli hangulatát – mondta Ittzés Tamás.
- Elégedettek voltak a vendéglátók is. Azt mondták, nemigen láttak még ilyen kulturált közönséget.

A becslések szerint voltak olyan időszakok, hogy egyszerre ezer ember is bulizott a dombnál a jazzre, de egyesek kétezer vendéget is saccoltak szombat estére. Annyi biztos, hogy nagyon sokan érkeztek családosan. A gyerekek remekül érezték magukat a Játékszigeten. Ha pedig most még nem is váltak jazzrajongóvá, ők is nagyon élvezték a fesztivált.

Ittzés Tamástól azt is megtudtuk, hogy külföldről is sokan érkeztek a fesztiválra. Kíváncsiságból eljött például a Breda Jazz Fesztivál igazgatója is. De voltak hollandok, olaszok, svédek, franciák és németek is a fesztiválozók között.

- Hozzám csak pozitív visszajelzések érkeztek – tette hozzá a fesztiváligazgató. – Volt aki azt mondta, felejtsem is el a tavaszi Bohém fesztivált, itt ugyanis tízszer annyi élményt kapott, mint ott bármikor. Mindenki szkeptikus volt a rendezvénnyel kapcsolatban. de aki vette a bátorságot és kijött, azt meggyőzte a rendezvény. 

Forrás: www.hiros.hu

Ha tetszett a cikk, kövesse
a Hírös-Sportot a Facebookon!

Még több friss hír

2017-10-16 09:33:29
A Himnusz hangjai és Bogasov István megnyitó szavai után megkezdődhetett az immáron hagyományos, de ebben a két korosztályban úttörőnek számító Zsoldos Zsolt, volt válogatottról elnevezett judo emlékverseny.