2020. 12. 19. szombat
Viola
: 358 Ft   : 292 Ft Benzin: 330 Ft/l   Dízel: 336 Ft/l   Írjon nekünk

A Szudi, Pergel duó nyert vegyes párosban az asztaliteniszezők országos bajnokságán

Hírös Sport  |  2020. 03. 02., 10:37

A papírformának megfelelően Szudi Ádám és Pergel Szandra duója nyerte a vegyes párosok küzdelmét az asztaliteniszezők országos bajnokságán, Kecskeméten.

A Szudi, Pergel duó nyert vegyes párosban az asztaliteniszezők országos bajnokságán

Soha nem volt olyan nagyszabású országos asztalitenisz magyar bajnokság, mint amit a Hírös Sport Nonprofit Kft. által üzemeltetett Mercedes-Benz Sport Akadémián, 30 asztalon rendezett a Kecskeméti Spartacus Sportkör és Közösségi Tér a MOATSZ-szal karöltve február 28-március 1. között. Rekordlétszámban, kb. 800-an indultak a különböző versenyszámokban. Mintegy 70 számban avattak győztest, illetve közel 300 érmet osztottak ki. A bajnokságot Szeberényi Gyula Tamás alpolgármester nyitotta meg szombaton.

Az országos bajnokságon részt vett a teljes magyar mezőny, válogatottakkal együtt a női és férfi vonalon is, illetve az utánpótlás korosztályokban. Indult a versenyen a már olimpiára kvalifikált Perger Szandra, a csapat kvalifikációban óriási érdemeket szerzett, kecskeméti nevelésű Madarász Dóra, illetve a szintén kecskeméti és paralimpiára kvalifikált Szvitacs Alexa. A négy olimpiára, paralimpiára kvalifikált közül kettő erősen kecskeméti kötődésű, amire méltán lehetünk büszkék. 

A felnőttek versenyeinek első napján, szombaton csak a vegyes páros számot fejezték be, egyesben és az azonos nemű párosoknál a vasárnapi zárónapon hirdettek győztest.

Szudi, Pergel kettős magabiztosan, szettveszteség nélkül menetelt a döntőig, ahol ötjátszmás, nagy csatában győzte le a címvédő Fazekas Péter, Peterman-Varga Tímea duót.

Eredmény (a szövetségtől kapott tájékoztatás szerint):
vegyes páros, döntő:
Szudi Ádám, Pergel Szandra (Jászkun Volán SC/SPG Walter Wels, Budaörs)-Fazekas Péter, Peterman-Varga Tímea (Celldömölk, ERDÉRT SE) 3-2 (7, -14, -8, 9, 9)

A harmadik helyen a Molnár Krisztián, Molnár Kendra Mira és a Vajda Viktor, Szvitacs Alexa kettős zárt.

Forrás: Hiros.hu

Ha tetszett a cikk, kövesse
a Hírös-Sportot a Facebookon!

Még több friss hír

  HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Amennyiben feliratkozik alkalmi hírlevelünkre, postafiókjába küldjük a legfrissebb híreket!

E-mail cím:


A hírlevél feliratkozáshoz kérjük olvassa el és fogadja el az adatvédelmi tájékoztatónkat.

Feliratkozás most
KÖZÉRDEKŰ ADATOK MEGTEKINTÉSE

Hírös Sport Intézmények