2020. 12. 19. szombat
Viola
: 358 Ft   : 292 Ft Benzin: 330 Ft/l   Dízel: 336 Ft/l   Írjon nekünk

Úszó, atlétika és judo versenyek a kecskeméti sportlétesítményekben

Hírös Sport  |  2019. 10. 17., 11:20

Az október 19-20-i hétvégén négy országos jelentőségű versenyt is rendeznek Kecskeméten, melyeknek a Hírös Sport Nonprofit Kft. által üzemeltetett sportlétesítmények, a Kecskeméti Fürdő, a Kecskeméti Atlétikai Centrum és a Mercedes-Benz Sport Akadémia adnak otthont.

A Kecskeméti Fürdő évről-évre házigazdája hazai és nemzetközi úszó és uszonyosúszó versenyeknek, valamint vízilabda mérkőzéseknek. 2011-es átadása óta például minden évben rendeznek korosztályos úszó országos bajnokságot az ötcsillagos minősítéssel rendelkező versenyuszodában, ami egyfajta elismerés is a kiváló szervezés és versenykörülmények biztosításáért.

Október 19-20-án kerül sor a következő jelentős versenyre a fürdőben, a Mercedes-Benz Gyár Őszi Kupa úszóversenyre. A megméretésre mintegy 400 versenyzőt és ugyanannyi kísérőt várnak az ország minden pontjáról, de elsősorban a régióból és Budapestről, valamint egy csapatot a szerbiai Óbecséről. A kupán válogatott utánpótlás úszók is részt vesznek. A versenyzők kilenc éves kortól a felnőtt korosztályig nevezhettek az 50, 100, 200 és 400 méteres versenyszámokra. A hazai BÁCSVÍZ KVSC versenyzői szeretnék megismételni a tavalyi eredményüket, amikor a pontverseny elején végeztek.

Az idei évben a verseny névadó szponzora a kecskeméti Mercedes-Benz Gyár, aki évek óta elkötelezett támogatója a helyi és regionális sportutánpótlásnak. A Mercedes-Benz Gyár büszke arra, hogy több ilyen fontos és nagyszabású sporteseményt is szponzorálhat Kecskeméten, hiszen szívügyüknek tekintik a fiatal nemzedék, a jövő generációja sportolásának előmozdítását.

Ugyanezen a hétvégén a Kecskeméti Atlétikai Centrum ad otthont a Diákolimpia Ügyességi és Váltófutás Csapatbajnokság Országos Döntőjének. A több mint 70 oktatási intézményből érkező mintegy 1200, III.-VI. korcsoportban versenyző atléta távolugrás, magasugrás, kislabda hajítás, súlylökés, 10x200, 4x800 és 4x1500 méteres váltófutás, svéd váltó diszkoszvetés és gerelyhajítás versenyszámokban méri össze tudását. A versenyen számos kecskeméti oktatási intézmény diákja is részt vesz.

Az Atlétikai Centrumban első alkalommal rendeznek ilyen nagyszabású atlétika versenyt, de kétség nem fér hozzá, hogy kiváló helyszíne lesz a bajnokságnak. Nemcsak azért, mert Kecskemét legújabb, és egyik legkorszerűbb sportlétesítményéről van szó, hanem azért is, mert felszereltsége példaértékű. A külső területen szabványos nyolc sávos 400 méteres rekortán futópálya, négy távolugróhely, két súlylökő kör, két magasugró hely és egy rögbipálya kapott helyet, emellett egy belső futó- és ugrópálya is kialakításra került. A nemzetközi viszonylatban is figyelemre méltó komplexum szinte minden atlétikai szakág felkészülését és versenyzését lehetővé teszi.

A Kecskeméti Fürdő és az Atlétikai Centrum versenyeivel azonban még nem értünk a hétvégi sportprogram végére: a Mercedes-Benz Sport Akadémián szombaton és vasárnap is judo versenyeket szerveznek.

Október 19-én szombaton 11 órától rendezik meg a Mercedes-Benz Gyár Kupa A- és B- korcsoportos Diák Országos Judo Bajnokságot a Kecskeméti Judo Club-KESI, az Országos Judo Szövetség és a Mercedes-Benz Manufacturing Hungary Kft. közös szerevezésében. Mintegy 300 judoka érkezik szerte az országból a szervezők különlegesen értékes kupáiért, melyeket az első öt csapat kaphat, a megszerzett aranyérmek számától függően. Nagysolymosi Sándor, a kecskemétiek edzője elmondta: szép sikereket várnak a helyi növendékektől, akik közül több mint 20 versenyző indul a viadalon.

Október 20-án ugyancsak a judosok töltik meg a Mercedes-Benz Sport Akadémia épületét: vasárnap rendezik meg a Zsoldos Zsolt Emlékversenyt. A judo olimpikon tiszteletére szervezett regionális ifi viadalra megközelítőleg 150 versenyzőt várnak a régióból és Budapestről is.

Összefoglalva: egy hétvége, négy országos verseny, több, mint kétezer sportoló Kecskeméten!

Forrás: Hírös Sport

Ha tetszett a cikk, kövesse
a Hírös-Sportot a Facebookon!

Még több friss hír

  HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Amennyiben feliratkozik alkalmi hírlevelünkre, postafiókjába küldjük a legfrissebb híreket!

E-mail cím:


A hírlevél feliratkozáshoz kérjük olvassa el és fogadja el az adatvédelmi tájékoztatónkat.

Feliratkozás most
KÖZÉRDEKŰ ADATOK MEGTEKINTÉSE

Hírös Sport Intézmények