2017. 10. 19. csütörtök
Nándor
: 308 Ft   : 261 Ft Benzin: 330 Ft/l   Dízel: 336 Ft/l   Írjon nekünk TUDOMÁNY

Három uszonyos bronzérem Lengyelországból

2016. 11. 08., 10:21

2016. november 5-6. között a lengyelországi Gliwice adott otthont a Junior Uszonyos Úszók Európa Kupájának. A Bácsvíz-KVSC uszonyos szakosztályát Kocsis Marcell képviselte a versenyen, aki három versenyszámából mindháromban érmet tudott nyerni.

– A versenyen csupán két korosztály képviselhette magát, ezért utaztunk ki egy versenyzővel. Ugyanakkor 12 ország 50 egyesületének majdnem 300 versenyzője állt rajthoz, méghozzá egy erős, színvonalas mezőnnyel. Marci szeptembertől egy kisebb sérüléssel bajlódott, de ebből szerencsére már majdnem felépült, így nagyon jó teljesítményt nyújtva mindhárom versenyszámában bronzérmet tudott nyerni. Ráadásul olyan egyéni csúcsokat úszott, amikkel elérhető közelségbe kerültek a szintidők a jövő évi, oroszországi, tomski junior VB-re. Így Blaszák Lilla, Kádár-Németh Kristóf és Kis Roland mellett ő is komoly esélyekkel pályázik arra, hogy a VB-re utazó csapat tagja legyen. Ehhez jó úton halad, elsősorban azt emelném ki vele kapcsolatban, hogy példaértékűen kezeli a versenyhelyzeteket, kiegyensúlyozottan, kiingások nélkül képes magas teljesítményt nyújtani. Mind mentálisan, mind fizikálisan nagyon jó adottságokkal rendelkezik, már csak az elvégzett edzésmunkára kell figyelnie – értékelt Székely Lilla edzőnő.

A kecskeméti uszonyosok következő versenye a hétvégén, a Kecskeméti Fürdőben megrendezésre kerülő Cápa, Serdülő, Junior Országos Bajnokság lesz, amelyet a sportág iránt érdeklődők is megtekinthetnek.

Eredmények:

50 méter uszonyos gyorsúszás: 3. helyezett – 21,20
100 méter uszonyos gyorsúszás: 3. helyezett – 46,45
200 méter uszonyos gyorsúszás: 3. helyezett – 1:44,75

Felkészítő edzők: Székely Lilla és Juhos Gergely.

Gratulálunk!

Ha tetszett a cikk, kövesse
a Hírös-Sportot a Facebookon!

Még több friss hír

2017-10-16 09:33:29
A Himnusz hangjai és Bogasov István megnyitó szavai után megkezdődhetett az immáron hagyományos, de ebben a két korosztályban úttörőnek számító Zsoldos Zsolt, volt válogatottról elnevezett judo emlékverseny.
2017-10-09 15:55:05
Megtartotta évnyitóját a Kecskeméti Sportiskola (KESI) is szombat délelőtt a Messzi István Sportcsarnokban. A KESI kilenc szakosztálya közel ezer gyermeket mozgat meg az új szezonban, akik közül a tavalyi bajnoki szezon legjobbjai év sportolója díjban részesültek.