2017. 09. 26. kedd
Jusztina, Pál
: 310 Ft   : 261 Ft Benzin: 330 Ft/l   Dízel: 336 Ft/l   Írjon nekünk TUDOMÁNY

Kecskemét számára sikeres volt a vizes világbajnokságra való felkészülés időszaka

2017. 07. 14., 15:31

A magyar, a szerb és az orosz vízilabda válogatott, valamint a koreai úszóválogatott is Kecskeméten készült a vizes világbajnokságra.

Teljes sikert hozott Kecskemét számára a budapesti vizes világbajnokságot megelőző időszak, mert a magyar, a szerb és az orosz vízilabda válogatott, valamint a koreai úszóválogatott is nálunk készült és még készül a világversenyre – mondta Szenes Márton, a Hírös Sport Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója pénteken, amikor meglátogatta az orosz vízilabda-, valamint a koreai úszóválogatott edzését a Kecskeméti Fürdőben és nyilatkozott a hiros.hu-nak.

Mióta folyt a tervezés, és milyen igényekkel jöttek a különböző szakszövetségek?
Több mint egy éve kezdtük a tervezést azért, hogy a megfelelő lehetőségeket biztosítani tudjuk a létesítményeinkben. Fontos volt számunkra az is, hogy a fürdőbe és a strandra kilátogató kecskeméti emberek is úszási lehetőséghez jussanak. Ilyen módon volt módunk fogadni először a magyar és a szerb vízilabda válogatottat, akik a felkészülés során egymással is edzőmérkőzéseket játszottak. A vizes világbajnokság nyitó napján is még itt edz az orosz vízilabdaválogatott, valamint a koreai úszók is itt készülnek. További érdeklődés is volt, amit azért nem tudtunk teljesíteni, mert a Magyar Úszó Szövetség kérésének is eleget kellett tennünk, és a gyermek országos úszóbajnokságot is a Kecskeméti Fürdőben rendeztük meg négy napon keresztül. Ez mutatja, hogy Kecskemétet egy ragyogó helyszínként tartják számon a sportolók és a sportvezetők.

Minden az előzetes tervek szerint alakult?
A várakozásaink teljes mértékben beváltak, hiszen olimpiai és világbajnok csapatok választották a felkészülés helyszínéül Kecskemétet. Fővárosi helyszíneket is megelőzve tudtuk városunkba hozni a csapatokat, ezzel városunkat marketing szempontból is erősíteni tudtuk.

Hogyan fogadták a fürdőlátogatók a világhírű játékosokat, csapatokat?
Azt gondolom, hogy kimondottan jó élmény volt, különösen azoknak, akik a strandra jártak abban az időszakban, amikor a különböző vízilabda válogatottak ott edzettek, mert a strandolás mellett egy látványosság is volt a számukra. Őszintén mondhatom, hogy az én számomra is rendkívül érdekes volt ezeknek a válogatottaknak az edzése.

Várható-e, hogy a sport területén Kecskemét, a város létesítményei profitálni tudnak abból, hogy magas színvonalon tudta biztosítani a felkészülést?
Most, hogy a vizes világbajnokság még csak ma kezdődik, Kecskemét már elmondhatja, hogy sikerrel zárta ezt az egész folyamatot. A sportvezetők a szűkkörű beszélgetéseken, amikor nem volt okuk hogy szépítsék a körülményeket, őszintén beszéltek a tapasztalataikról. A magyar szövetségi kapitánytól, az egyébként olimpiai bajnok Märcz Tamástól, valamint a kétszeres olimpiai bajnok orosz szövetségi kapitánytól, Vjacseszlav Szobcsenkotól is azt hallottuk vissza, hogy ide nagy örömmel jöttek, nagyon jól érzik magukat, kiváló körülményeket tud Kecskemét biztosítani, és ha tehetik, máskor is jönnek ide. A magyar válogatott szövetségi kapitánya azt is megígérte, hogy válogatott mérkőzést is fog Kecskemétre hozni.

Képgaléria megtekintése (6 db kép)

Ha tetszett a cikk, kövesse
a Hírös-Sportot a Facebookon!
Ha lemaradt volna erről:

Még több friss hír

2017-09-22 11:13:28
Hatalmas az érdeklődés a Kecskeméti Sportiskola által szervezett úszásoktatásra. Mindez nem véletlen, hiszen 2016 szeptembere óta, az új rendszernek köszönhetően, sokkal hatékonyabb és szervezettebb az úszásoktatás, mint előtte.