2017. 10. 19. csütörtök
Nándor
: 308 Ft   : 262 Ft Benzin: 330 Ft/l   Dízel: 336 Ft/l   Írjon nekünk TUDOMÁNY

Magyar sikerrel zárult a Tropicarium-UVSE Vízilabda Torna

2016. 10. 03., 11:11

Szeptember 29. és október 2. között rendezték meg a Kecskeméti Fürdőben a Tropicarium – UVSE Nemzetközi Utánpótlás Vízilabda Tornát, amelyet az Újpest (UVSE) nyert meg.

A rangos tornán Magyarországot a debreceni DVSE, a Vasas-Continental és az UVSE Vízilabda Sportegyesület fiataljai képviselték. Mellettük két szerb, a VK Vojvodina és a WPC Partizan Raiffeisen, valamint a görög Olympiacos SFP fiataljai érkeztek Kecskemétre. A tornára a 2000. január 1. után született játékosokat lehetett nevezni. Minden csapat játszott mindenkivel, így a csapatok rangos nemzetközi mezőnyben öt mérkőzésen mutathatták meg tudásukat.

Az elsőség a torna utolsó, vasárnap délelőtt megrendezett Újpest (UVSE) Partizan Beograd mérkőzésen dőlt el, a találkozót fölényesen nyerte a magyar csapat, amely így aranyérmes lett.

A döntő összecsapás előtt az Újpestnek egyetlen vesztett mérkőzése volt. Szombaton este a Vasas csapatával a 4x8 perces játékidő végén 9-9 volt az állás, ötméteresekkel azonban a Vasas nyerte a találkozót. A két csapat magas színvonalú, izgalmas összecsapásán az Újpest 40 másodperccel a mérkőzés vége előtt tudott egyenlíteni.

A tornán sajnos kecskeméti csapat nem vett részt, kecskemétiek azonban játszottak a Vasas és a Debrecen csapatában. Nagypál Sándornak, Kecskemét korábbi alpolgármesterének, a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség vezetőjének fia Debrecenben tanul és a DVSE egyik meghatározó játékosa. Ifjabb Nagypál Sándor gyönyörű gólokkal és gólpasszokkal bizonyította a mérkőzésekre kilátogató családjának, hogy már fiatalon is nagyon jó pólós.

Szombaton a magyar vízilabda két meghatározó személyisége, Kemény Dénes korábbi, valamint Benedek Tibor jelenlegi szövetségi kapitány is megtekintett több találkozót.

Képgaléria megtekintése (16 db kép)

A vasárnapi díjátadón Kecskemét vezetésének képviseletében Szeberényi Gyula Tamás alpolgármester köszöntötte a résztvevőket.

Egyebek mellett hangsúlyozta: a város nagy beruházásai közül többen is bírálták az önkormányzatot, amiért a Kecskeméti Fürdő építésébe belevágott. Kijelentette: ezt az építkezést azonban nem lehet kizárólag olyan szempontból megítélni, hogy hoz-e közvetlen anyagi hasznot, a létesítménynek ugyanis számos olyan haszna van, ami pénzben nem kifejezhető, de a város életében nagyon jelentős. Ilyen volt például a most megrendezett nemzetközi torna is.

Hiros.hu

Ha tetszett a cikk, kövesse
a Hírös-Sportot a Facebookon!

Még több friss hír

2017-10-16 09:33:29
A Himnusz hangjai és Bogasov István megnyitó szavai után megkezdődhetett az immáron hagyományos, de ebben a két korosztályban úttörőnek számító Zsoldos Zsolt, volt válogatottról elnevezett judo emlékverseny.
2017-10-09 15:55:05
Megtartotta évnyitóját a Kecskeméti Sportiskola (KESI) is szombat délelőtt a Messzi István Sportcsarnokban. A KESI kilenc szakosztálya közel ezer gyermeket mozgat meg az új szezonban, akik közül a tavalyi bajnoki szezon legjobbjai év sportolója díjban részesültek.