2017. 10. 23. hétfő
Gyöngyi
: 308 Ft   : 261 Ft Benzin: 330 Ft/l   Dízel: 336 Ft/l   Írjon nekünk TUDOMÁNY

Nagy kedvvel járnak a Lánchíd Utcai Iskola diákjai úszásoktatásra

2017. 01. 30., 11:39

Példaértékű együttműködési megállapodást kötött tavaly októberben a Hírös Sport Nonprofit Kft. a Lánchíd Utcai Sport Általános Iskolával. Ennek értelmében az oktatási intézmény diákjai a mindennapos testnevelés órák keretein belül úszni tanulnak a Kecskeméti Fürdőben.A 2017. június 15-ig szóló megállapodás értelmében a hét meghatározott napjain az első tanórában folyik a gyerekek úszásoktatása.
Szenes Márton, a Hírös Sport Nonprofit Kft. ügyvezetője a megállapodást egy első lépésnek szánja, és reméli, hogy folytatása is lesz. Ezzel azt a kiemelten támogatott célt segíti a Hírös Sport Nonprofit Kft., hogy minél több gyermek tanuljon meg úszni, majd egyre többen válasszák az úszást és a vízilabdát sportáguknak.

Mészáros Katalin, a Kecskeméti Széchenyivárosi Arany János Általános Iskola Lánchíd Utcai Sport Általános Iskolájának tagintézmény-vezetője hangsúlyozta: az iskolájukba járó közel ötszáz gyermekből több mint kétszázan a sportiskolai rendszerben tanulnak. Az iskola fő profiljába, a kiemelt sportágak sorába remekül illeszkedik az úszás, illetőleg a vízilabda oktatás. Több szempontból is hasznosnak tartja a megállapodást: a gyerekek megtanulnak jól úszni, és megismerkednek a vízilabda sportággal.


 

Képgaléria megtekintése (6 db kép)

Január 25-én, szerdán meglátogattunk egy reggeli oktatást. A kisebbek a Kecskeméti Fürdő kismedencéjében játékos formában tanulták a helyes úszómozdulatokat, míg a nagyobbak és a biztos úszástudással rendelkezők a mélyvízben, a 25 méteres medencében gyakoroltak.

A Kecskeméti Fürdő a gyerekek zsivajától, a fegyelmezett, de játékos oktatástól valódi élettel telt meg ezen a reggelen is. Az úszást és a vízilabdázás alapjait oktató edzők mellett a tanulókat kísérő tanárok is fokozott figyelemmel kísérték a vízben lévő gyerekeket.

Tapasztalatairól kérdeztünk egy tanárnőt, a láthatóan jó kedvű gyerekek közül néhányat, valamint a vízilabdaszakosztály vezetőedzőjét, aki az oktatást vezeti.


Gömöriné Csősz Adrienn tanárnő:
- Novemberben kezdtük az úszásoktatást. A gyerekek nagy örömmel és lelkesedéssel jönnek minden egyes alkalommal. Nagyon szeretnek a Fürdőbe járni, amihez az is hozzájárul, hogy szeretik az oktatókat. Ami a legfontosabb, hogy a testnevelés óra keretein belül tanulnak meg úszni a gyerekek. Ez nagyon hasznos abból a szempontból is, hogy a szárazföldi mozgástól eltérően az úszásnál egy teljesen más mozgásformára van szüksége a gyerekeknek. Fejleszti a mozgáskoordinációt, kitartásra neveli őket, rövid idő alatt nagyon sokat tudnak fejlődni. Az is fontos, hogy játékos formában tanulnak meg a gyerekek úszni, és a labda egy plusz motivációt ad nekik. Az úszni tudó gyerekeknek is hasznos az oktatás, mert lényegesen megnő a vízbiztonságuk, amely nagyon fontos a jövőjük szempontjából.


Hajdú Noémi Karolina, 1/a osztályos tanuló
:
- Szívesen jövök reggel az uszodába. Nagyon szeretem a játékos foglalkozást. Amikor visszamegyünk az iskolába, a tanulás is jól megy. Egyformán szeretem a tornatermi órákat és az úszást.

Házi Marcell, 1/a osztályos tanuló:
- Nagyon szeretem az uszodát. Már korábban megtanultam úszni, de az oktatások után még jobban megy. Már nem félek egy cseppet sem a mélyvízben!

Rafael Nataniel, 1/a osztályos tanuló:
- Nagyon szeretem a Fürdőt. Később szeretnék vízilabdázni. Úgy érzem, hogy amikor ide kezdtem járni, akkor picit gyengébb voltam, de sokat erősödtem, jól megy az úszás. Ha befejeződik az iskolával az oktatás, utána is biztosan ki fogok járni az uszodába, mert szeretnék vízilabdázni.
Rafael Nataniel

Merész András, a Kecskeméti Sportiskola vízilabda szakosztályának vezetőedzője, az együttműködés ötletgazdája:
- Több, mint tíz alkalommal voltak a gyerekek a reggeli úszásoktatáson. Az első három-négy hét után láthatóan jelentős eredmény az, hogy van olyan csoport, amelyik a kisvízből átment a mélyvízbe. Akik már meghaladták a kisvizes csoport úszni tudás szintjét, folyamatosan lépnek feljebb a következő szintre. Az elsődleges célunk az volt, hogy a gyerekek tanuljanak meg úszni. Jó úton haladnak, hogy komoly vízbiztonságot szerezzenek a nyárra. Szerintem, ha csak ennyi történne, akkor is bőven megérné. Az első fecskék elkezdték a vízilabdaedzéseket is. Nagyon bízom abban, hogy a tavasszal induló sulipóló versenybe be fog nevezni az iskola.

Az úszásoktatás befejezése után a gyerekeknek kellő idő állt rendelkezésre a felöltözésre és a hajszárításra. Ezután a Fürdő előterében gyülekeztek, majd jókedvűen szálltak be az iskolába induló buszokba.

Az iskola várja a jelentkezőket induló sportosztályaiba. A képességmérések időpontja február 13., 20. és 27-én 10 óra, helyszíne az iskola sportcsarnoka.

 

Ha tetszett a cikk, kövesse
a Hírös-Sportot a Facebookon!

Még több friss hír

2017-10-16 09:33:29
A Himnusz hangjai és Bogasov István megnyitó szavai után megkezdődhetett az immáron hagyományos, de ebben a két korosztályban úttörőnek számító Zsoldos Zsolt, volt válogatottról elnevezett judo emlékverseny.