2018. 03. 19. hétfő
Bánk, József
: 311 Ft   : 253 Ft Benzin: 330 Ft/l   Dízel: 336 Ft/l   Írjon nekünk TUDOMÁNY

Tanácsadó testület segíti a fiatal kosarasok boldogulását

2016. 06. 11., 11:00

Szakmájukban kiemelkedő, életükkel példát mutató kecskemétieket kértek fel arra, hogy társadalmi munkában segítsék a Mercedes-Benz Gyár Kosárlabda Akadémián sportoló, több mint 600 gyermek boldogulását.

Június 8-án, szerdán a Városháza dísztermében tartott ünnepségen Szemereyné Pataki Klaudia polgármester asszony köszöntötte a tanácsadó testület tagjait, az Akadémia vezetőjét valamint a fiatal kosarasokat.

Hangsúlyozta: a sportolóknak fontos ismerni a város jelmondatát, mert a „Sem magasság sem mélység nem rettent” a sportban is irányt mutat.

Elmondta, hogy korábban maga is kosárlabdázott, szavai szerint, ezért is elkötelezett támogatója a kosárlabdának.

A polgármester reményét fejezte ki, hogy a fiatalok a sporton keresztül megtalálják azokat a boldog és örömteli pillanatokat, amelyek szükségesek ahhoz, hogy egészséges, érett felnőtté váljanak.

Képgaléria megtekintése (12 db kép)

Ivkovicné Béres Tímea, a Kosárlabda Akadémia igazgatója köszöntötte a tanácsadó testület tagjait, valamint a fiatal kosarasokat, akik szavai szerint „kicsik és nagyok, csillogó, tágra nyílt szemű kenguruk, gyermekek, értelmes tinik, serdülők és kamaszodó kadetek, juniorok”.

Kiemelte, hogy a sportszakembereknek nem csak az a feladata, hogy megtanítsák az edzéseken a alapelemeket, hanem az a legnagyobb felelősségük, hogy a fiatalok értékes és egészséges emberré váljanak.

- Úgy gondoltuk, hogy szükség van személyes példákra, olyan értékes, tartalmas életpályákkal rendelkező emberekre, aki nektek utat tudnak mutatni, és amikor mi is elbizonytalanodunk, segíteni tudnak nekünk – indokolta a Kosárlabda Akadémia igazgatója a tanácsadó testület megalapításának a gondolatát.

A Társadalmi Tanácsadó Testület öt tagja:

Dr. Kelemen Edit

Csecsemő- és gyermekgyógyász, a Bács-Kiskun Megyei Kórház újszülött- és csecsemő osztályának osztályvezető-helyettes főorvosa, aki 2012-ben Aranyanyu-díjat, 2013-ban pedig a legfontosabb szakmai díjak egyikét, az Astellas-díjat kapta meg és hozta Kecskemétre.

Csorvásiné Farkas Anna

Kosárlabdázó, több mint 100-szoros magyar válogatott játékos, Európa-bajnoki bronzérmes, világbajnoki 6. helyezett. 23 évig játszott a kecskeméti kosárlabda csapatban, férje is élvonalbeli kosárlabdázó volt, mint ahogy mindkét fia is az lett.

Dr. Gyenes Vilmos

Gyermekorvos, kardiológus, a Bács-Kiskun Megyei Kórház újszülött- és csecsemő osztályának osztályvezető-helyettes főorvosa, a nagyhírű budapesti Bethesda Gyermekkórház gyermekgyógyászati és gyermek kardiológiai osztályának főorvosa, Bács-Kiskun Megye Egészségügyéért díj kitüntetettje, a Fornetti Szívbeteg Gyermekekért Alapítvány kuratóriumi elnöke

Farkas Gábor

Civilmenedzser. Kecskemét Díszpolgára, az Európa Jövője Egyesület (Csiperó) elnöke, a város civil mozgalmainak kiemelkedő tagja. Tevékenységéért 1995-ben a Kecskemét Közművelődéséért-díjat; 1996-ban a Bács-Kiskun Megye Ifjúságáért díjat kapta meg. Magyarország Köztársasági Elnöke 2002-ben a Magyar Köztársasági Érdemrend Tisztikereszt kitüntetéssel ismerte el munkáját. 2005-ben Kecskeméten az Év embere elismerést vehette át, 2007-ben Kecskemét Város Díszpolgára lett. 2013-ban Martin Schultz-tól, az Európa Parlament Elnökétől vehette át a legmagasabb európai civil kitüntetést, az Európai Polgár Díjat.

Csík János

Népzenész, az 1988-ban életre hívott Csík Zenekar alapítója, a Kodály Intézet tanára. A kecskeméti születésű művész zenekarával 2007-ben Fonogram-díjat, 2009-ben Magyar Örökség díjat, 2010-ben Prima Primissima Díjat, 2013-ban pedig Kossuth-díjat kapott. Csík Jánost 2010-ben a Magyar Köztársaság Arany Érdemkeresztjével tüntették ki.

 

Ha tetszett a cikk, kövesse
a Hírös-Sportot a Facebookon!

Még több friss hír