2017. 10. 23. hétfő
Gyöngyi
: 308 Ft   : 261 Ft Benzin: 330 Ft/l   Dízel: 336 Ft/l   Írjon nekünk TUDOMÁNY

Esély Nap a Sportcsarnokban

2017. 06. 02., 08:09

"Esély, egyenlőség, elfogadás" jelszóval 2017. június 1-jén Esély Napot szerveztek Kecskeméten, a Messzi István Sportcsarnokban.

A Sportnapot a Nők a Nemzet Jövőjéért Egyesület fenntartásában működő Bács-Kiskun Megyei Család, Esélyteremtési és Önkéntes Ház, valamint a Hírös Sport Nonprofit Kft. szervezte.

A programsorozaton kecskeméti, kiskunhalasi, kiskőrösi és dunavecsei csapatok, összesen közel 130 fő vett részt. Jelen voltak többek között Kecskemétről az Arany János, a Lánchíd, II. a Rákóczi, a Tóth László iskolák, a Gáspár András Szakgimnázium, a Kecskeméti Sportiskola, és az Egészségügyi és Szociális Intézmények Igazgatósági Értelmi Fogyatékosok Nappali Intézménye. Továbbá ott voltak a Bács-Kiskun megyei Gyermekvédelmi Központ Dunavecsei Gyermekotthona, a Kiskunhalasi Konduktív Óvoda és Kollégium, valamint a Kiskőrösi Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény.

- Az Esély Sportnap célja, hogy a fogyatékossággal élő és ép fiatalok együtt tölthessenek egy napot, segítve egymást, megtapasztalva az empátia és egymás elfogadásának fontosságát - hangsúlyozta a megnyitón Engert Jakabné, az Esélyteremtési Bizottság és a Nők a Nemzet Jövőjéért Egyesület elnöke.

A csapatversenyek játékvezetője Boronkay Péter paratriatlon világbajnok volt.

A versenyfeladatokon túl a szervezők „érzékenyítő kalandtúrával" és EsélyÓrával is készültek, valamint bemutatót tartottak az Egészségügyi és Szociális Intézmények Igazgatósága Értelmi Fogyatékosok Nappali Intézményének Sport Poha-Rak sportját űző csapatának tagjai is.

Délután pedig zenei meglepetéssel készülntk a szervezők: a sztárvendég a kecskeméti kötődésű Pál Benjámin énekes-dalszerző, a Dal 2017 és az X-Factor műsorok szereplője volt, akit csellón a szintén kecskeméti kötődésű Friderikusz Péter, a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem hallgatója kísért.

Képgaléria megtekintése (14 db kép)

Ha tetszett a cikk, kövesse
a Hírös-Sportot a Facebookon!

Még több friss hír

2017-10-16 09:33:29
A Himnusz hangjai és Bogasov István megnyitó szavai után megkezdődhetett az immáron hagyományos, de ebben a két korosztályban úttörőnek számító Zsoldos Zsolt, volt válogatottról elnevezett judo emlékverseny.