2017. 09. 23. szombat
Tekla
: 310 Ft   : 258 Ft Benzin: 330 Ft/l   Dízel: 336 Ft/l   Írjon nekünk TUDOMÁNY

Kecskeméten készül a férfi kosárlabda válogatott

2017. 07. 12., 14:22

A kosárlabda Európa-bajnokságra kijutott magyar férfi válogatott szerdán, Kecskeméten, a Messzi István Sportcsarnokban kezdte meg a felkészülést a szeptemberben, Kolozsváron kezdődő csoportmérkőzésekre.

Stojan Ivković szövetségi kapitány csapata Kecskeméten és Székesfehérváron edzőtáborozik, ahol barátságos mérkőzéseket is játszik. Kecskeméten július 26-án és 27-én a szlovák válogatottal, augusztus 19-én és 20-án Székesfehérváron, Izlanddal csap össze a válogatott. Három nemzetközi torna is szerepel a válogatott programjában: Szlovéniában, Oroszországban és Lengyelországban rangos csapatok részvételével folyó viadalra utazik a csapat.

Szerdán a magyar bajnokságban játszó válogatott kerettagok és az Olaszországban játszó Perl Zoltán kezdték meg a felkészülést, míg az Egyesült Államokban és a Spanyolországban játszó válogatott játékosok később csatlakoznak társaikhoz.

A válogatott augusztus 29-én utazik Kolozsvárra, ahol szeptember 1-jén Horvátország válogatottjával játsza az első mérkőzését.

A szövetségi kapitány kérdésre válaszolva elmondta: a kecskeméti edzőtábor mellett azért döntöttek, mert a legjobb ajánlatot innen kapta a szövetség, valamint a felkészülés szempontjából is ideális helyszín a Messzi István Sportcsarnok és a közeli Sheraton Hotel.

A magyar férfi válogatott 18 év szünet után jutott ki az Európa-bajnokságra, miután a selejtezőben veretlenül megnyerte csoportját. A magyarok Romániával, a címvédő Spanyolországgal, továbbá Csehországgal, Horvátországgal és Montenegróval kerültek a kolozsvári csoportba. A 40. Eb augusztus 31-től szeptember 17-ig tart, a csoportküzdelmek Kolozsvár mellett Helsinkiben, Tel-Avivban és Isztambulban lesznek.

Az Eb-n a rendező jogán Finnország, Törökország, Románia és Izrael vesz részt. A 2015-ös Eb-n kvalifikálta magát Spanyolország, Litvánia, Franciaország, Szerbia, Görögország, Olaszország, Csehország, Lettország és Horvátország. A selejtezők csoportgyőztesei: Magyarország, Oroszország, Belgium, Németország, Lengyelország, Szlovénia és Grúzia, valamint a selejtezők legjobb csoportmásodikjai: Montenegró, Izland, Nagy-Britannia és Ukrajna alkotják az Eb 24-es mezőnyét.

A mezőnyt négy darab hatos csoportba osztották, ahonnan tizenhatan jutnak tovább az egyenes kieséses szakaszba. A nyolcaddöntőtől kezdve már csak Isztambulban rendeznek mérkőzéseket.

Képgaléria megtekintése (6 db kép)

Ha tetszett a cikk, kövesse
a Hírös-Sportot a Facebookon!
Ha lemaradt volna erről:

Még több friss hír