2017. 10. 19. csütörtök
Nándor
: 308 Ft   : 261 Ft Benzin: 330 Ft/l   Dízel: 336 Ft/l   Írjon nekünk TUDOMÁNY

Kecskeméten készül az Eb-re a magyar futsalválogatott

2017. 03. 28., 16:18

A Szlovéniában megrendezendő 2018-as futsal Európa-bajnokságra való kijutásért edzenek a magyar futsalosok. Sito Rivera csapata már decemberben elkezdte a felkészülést az Eb-re, amelynek egyik helyszíne a kecskeméti Messzi István Sportcsarnok.

Holló Márton, a csapat menedzsere elmondta: a futsal népszerűsítése érdekében választották Kecskemétet az edzések és a mérkőzések színhelyévé, hiszen itt a közelmúltban nem lépett pályára a magyar férfi futsalválogatott. Kiemelte, hogy a Sportcsarnok tökéletes helyszín, nemcsak igényes és szép, de megfelelő feltételekkel is rendelkezik egy ilyen edzőtábor lebonyolításához.

A tíznapos tábor alatt két edzőmérkőzést is játszik a válogatott Japán ellen, március 29-én (20.15-kor) és 31-én (20.00-kor), amelyekre a belépés ingyenes. A mérkőzések célja, hogy a csapat kipróbálja és gyakorolja azokat a játékelemeket, amelyeket a négyes selejtezőtornán alkalmazni fognak. Holló Márton elmondása szerint a Japán elleni párosmeccsek tökéletes lehetőséget kínálnak arra, hogy fel tudják venni a ritmust nemzetközi szinten az előttük álló Európa-bajnoki selejtezőre.

A kecskeméti edzések után sor kerül egy zárt kapus, Szerbia elleni edzőmérkőzésre Kiskunhalason. Csak ezt követően, április 6-án érkezik meg a csapat Azerbajdzsánba a négyes selejtezőtornára.

A selejtezőket április 8-11. között játssza a magyar válogatott Albánia (április 8.), Bosznia-Hercegovina (április 9.) és Azerbajdzsán (április 11.) ellen.

A kvartett első helyezettje automatikus résztvevője a szlovéniai Eb-¬nek, a második helyezettek pedig egyenes kieséses körben (play-off) vesznek részt. A magyar csapat minimális célja erre a pótselejtezőre való kvalifikáció, tehát a csoportmásodik hely elérése – tette hozzá a csapatmenedzser.

Kép forrása: futsalhungary.hu

Mi is az a futsal?
A futsal a nagypályás labdarúgás hivatalos, elsősorban teremben játszott változata, melyet a FIFA irányít. A futsalt két csapat játssza, mindkét csapatban 4 mezőnyjátékos és egy kapus van. A játék során bármennyiszer lehet cserélni. A futsallabdát egy speciális szivacsréteg egészíti ki, és ezért kevésbé pattan, mint a labdarúgásnál használt hagyományos labda. A játékidő kétszer 20 perc tiszta játékidő (ha játékon kívül van a labda, akkor áll az óra).

Ha tetszett a cikk, kövesse
a Hírös-Sportot a Facebookon!
Ha lemaradt volna erről:

Még több friss hír

2017-10-16 09:33:29
A Himnusz hangjai és Bogasov István megnyitó szavai után megkezdődhetett az immáron hagyományos, de ebben a két korosztályban úttörőnek számító Zsoldos Zsolt, volt válogatottról elnevezett judo emlékverseny.