2017. 10. 19. csütörtök
Nándor
: 308 Ft   : 262 Ft Benzin: 330 Ft/l   Dízel: 336 Ft/l   Írjon nekünk TUDOMÁNY

Így edzenek a KESI ökölvívói - interjú Német Jánossal

2016. 11. 02., 10:55

Komoly munka folyik a KESI ökölvívó szakosztályában, erről mesélt Német János, a szakosztály vezetőedzője.

A Kecskeméti Sportiskola ökölvívó szakosztályában 35-40 fiatal vesz rendszeresen részt az edzéseken, végez komoly munkát, amelynek meg is van az eredménye, mert korosztályos magyar bajnokunk sőt Horváth Krisztián személyében világbajnoki bronzérmes versenyzőnk is van – mutatja be röviden a szakosztályt Német János vezetőedző, akivel az egyik délutáni edzés előtt beszélgettünk.

A sportiskola megalakulása óta a szakosztályt vezető Német János szigorú rendet tart, mert hétfőtől péntekig, minden nap edzést vezényel a különböző korosztályok számára edzőtársával, Asztalos Józseffel.
Kollégám délután fél 3-tól 4-ig a kezdőknek tart edzést, majd én tartom a serdülő és a juniorversenyzők részére a felkészítést – ismerteti az edzésidőket, hozzátéve, hogy az ifik fél 6-tól együtt készülnek a Kecskeméti SC ökölvívóival.

Német János ezt azért tartja fontosnak, mert segíti a tehetséges fiatalok feljebb jutását, hiszen amikor kiöregednek az ifjúságiak közül, a KSC-hez kerülnek.
Éves szinten 4-5 versenyző is elér arra a szintre, hogy átkerüljön a KSC ökölvívói közé, ami nagyon jó aránynak számít – mondta büszkén a vezetőedző.

Német János elmondta, hogy őt is Asztalos József indította el a versenyzői pályán, akinek az a hitvallása: nem az eredmények miatt kell a gyerekeket hajszolni, hanem azért, hogy beilleszkedjenek a közösségbe, egy csapatot alkossanak.

Én azt szeretem, ha egy gyerek az edzésen nagyon elfárad, de a végén mosolyog, mert jól érzi magát ebben a közösségben, ahol rendet, fegyelmet és küzdeni akarást tanul – hangsúlyozta a vezetőedző, akinek határozott utasításait a fiatal öklözők szó nélkül betartották.

Német János büszke fiaira és leányaira, mert az edzésen és a kesztyűzésen leányok is részt vettek, akik bátran léptek be a ringbe és vívtak egy-egy edzőmeccset fiú ellenfelükkel.

A vezetőedző kiemelte az Önkormányzat támogatását, amelynek köszönhetően a KESI öklözőinek nem kell anyagi áldozatot hozni azért, hogy sportolhassanak.

Az edzésen remek hangulat volt, az alapos bemelegítés után kezdődtek a csaták a vendég Kiskunfélegyházi Honvéd öklözőivel.
Több város ökölvívó szakosztályával jó kapcsolatot ápolunk. A kiskunfélegyháziak mellett jár hozzánk egy-egy közös edzésre a Központi Sportiskola, a helvéciai Varjú Boksz SE versenyzői, valamint a Tápiómente és a Halásztelek települések ökölvívó szakosztályának utánpótlás ökölvívói is – avat be a kiterjedt kapcsolatrendszerbe Német János, aki határozott szóval utasítja egyik versenyzőjét és folytatja az edzést.

A fiatal lányok és fiúk nem bántak egymással „kesztyűs kézzel”, ennek ellenére egyetlen jajszót sem lehetett hallani az edzés közben, pedig jó néhány „pofon” elcsattant.

Képgaléria megtekintése (20 db kép)

Szerző: Garaczi János

Ha tetszett a cikk, kövesse
a Hírös-Sportot a Facebookon!

Még több friss hír