2018. 03. 23. péntek
Emőke
: 313 Ft   : 254 Ft Benzin: 330 Ft/l   Dízel: 336 Ft/l   Írjon nekünk TUDOMÁNY

Bemutatkozás

Hírös Sport Nonprofit Kft. a Kecskeméti Sport Kht. jogutódjaként jött létre 2008. augusztus 11-én a közhasznú szervezeti forma megszűnése miatt. Az új társaság, elődje tevékenységét folytatva Kecskemét Megyei jogú város tulajdonában lévő létesítmények üzemeltetése és hasznosítása mellett létrehozott egy különálló divíziót, a Sportiskolát.

A Kecskeméti Sport Kht. az alapító szándéka szerint a jogutód nélkül megszűnt Sportigazgatóság által üzemeltetett sportvagyon további működtetésére jött létre. Ez a vagyon az átadás időpontjában leromlott, leamortizálódott, szinte működésképtelen, hasznosíthatatlan állapotban volt a használó egyesületek jogosultságainak és kötelezettségeinek megfelelő módon történő rendezése nélkül.

A Sportigazgatóság továbbfoglalkoztatásukat vállaló munkatársaival kezdte meg és túlnyomó részben jelenleg is velük folytatja tevékenységét a Kht. az ellátandó feladatok által megkövetelt változtatásokkal.

A társaság életében az alapítással együtt járó feladatokon túl meghatározó volt a Széktói Stadion rekonstrukciója (2001-2002), és kiemelten a Széktói Strand felújítása (2002-2003), mely beruházás során a Kht.-ra komoly és felelősségteljes feladat hárult annak sikeres lebonyolítása érdekében, melyet szintén eredményesen teljesített a társaság.
A beruházások során létrejött vagyon üzemeltetése több ezer négyzetméterrel (pl. 1300 m2-es fejépület a stadionban, több mint 3300 m2 vízfelület a strandon) és természetesen új feladatokkal, nagyobb létszámigénnyel és magasabb üzemeltetési költségekkel jár, melyeket az arányokhoz képest szintén minimális növekménnyel teljesít a társaság.

Mindezeken túl számos kisebb-nagyobb fejlesztést hajtunk végre folyamatosan, rendezvények sorát szervezzük úgy, hogy a társaság állandó munkavállalói létszáma mind összetételében, mind számában csak lépésről-lépésre változik az új feladatok szükségszerű ellátásának megfelelően.
A Hírös Sport Nonprofit Kft. működésén belül elkülönül a létesítményüzemeltetés, a Kecskeméti Sportiskola és a Mercedes-Benz Kosrálabda Akadémia működtetése. A divíziók a társaság keretein belül, de önállóan, saját költségvetésből gazdálkodnak.